Blog, Egyéb

Bio vagy nem bio? ez itt a kérdés

biobaz jó

Bio vagy nem bio? Ez itt a kérdés …

Gondolom ti is sokszor belefuttok abba a problémába, hogy az általános kozmetikai termékek közül – amit használtok nap, mint nap – nem tudjátok, pontosan milyet válasszatok. Miből érdemes valóban natúrt vásárolni, és egyáltalán megéri-e ezeket kifizetni?!

organikus csodák nagyon betörtek a piacra

Először is leszögezném, hogy nem vagyok szakértője a témának, csupán a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, mint felhasználó. Ezzel a kérdéssel alapvetően sosem foglalkoztam. Azóta járok picit nyitottabb szemmel, amióta Antal Vali, a Class FM – Morning show E-mentes övezet c. műsorrészletében szerepelt egy időben rendszeresen.
Azokról a termékekről beszélt, amelyeket naponta használunk. Elmondása alapján ezekben számos káros összetevő van, ami nagy mennyiségben, bizonyítottan ártalmas az egészségünkre.
Teljesen ledermedtem. Valóban lehetséges ez? Igen, mert bizonyos szabályoknak megfelelően, olyan kismértékben tartalmazzák ezeket az anyagokat, hogy határérték alá esnek, így rámondják az áment, használja csak az ember lánya. Na, de ha mindennap használjuk …

Coconut termékei kizárólag természetes összetevőkből

Neogence csodás termékei
Lényeg a lényeg: nem tartom életszerűnek a mai világban, hogy minden egyes vásárolandó cikknél böngésszük végig az összetevőket. Most adok néhány ötletet, amivel ki tudtok küszöbölni egy – két egészségre káros tényezőt.
Szintén Antal Vali beszélt a dezodorok problémájáról a fent említett műsorban. Az izzadás gátlók alumínium tartalmuknak köszönhetően teljesen összezárják a pórusokat, így az izzadságmirigyek nem tudják a káros anyagokat kiüríteni a szervezetünkből. Minden izzadságmirigynek megvan a saját szerepe. A hónaljunkban találhatóak a nehézfémek eltávolításáért felelősek. Amennyiben a testünk nem tudja kiüríteni ezeket, automatikusan eltárolja a legközelebbi zsírpárnákban, ami nem más, mint a mell.
Igen hölgyeim, a dezodorok nagyban hozzájárulnak a mellrák kialakulásához! Ezért – ha használtok – mindenképpen az alumínium mentes, vagy bio változatot keressétek.

Jelenleg ezt a deot használom a Biobaza-tól

Jelenleg ezt a deot használom a Biobaza-tól

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) egy másik fontos összetevő, amit jó, ha megjegyeztek. Ez az anyag tartósítószer, amely erős zsíroldó hatású. Megtalálhatod kedvenc samponodban, tusfürdődben, fogkrémedben. De például motor zsíroldókban is, igen…
A termékek – melyek a fenti összetevőt tartalmazzák – használatakor a bőrünket védő természetes zsír teljesen lemosódik rólunk, így a bőrünk  egy idő után nem tudja olyan mértékben visszatermelni, hogy ellássa funkcióját.
Én jelenleg egy teljesen egyszerű kecsketejes szappant használok, de bármilyen bio tusfürdő vagy természetes szappannal ki tudjuk kerülni ezt az anyagot.

biobaz jó
Az illatanyagokkal is érdemes vigyáznunk, ugyanis a mesterséges illatok bőrallergiát, asztmás és migrénes rohamokat is okozhatnak. Érdemes tehát olyan termékeket választanunk, amelyet természetes illóolajjal tesznek illatossá.
Tartósítás céljából gyakran használnak a kozmetikumoknál parabéneket, amelyek olcsók és alapvetően jól is végzik a dolgukat tartósítószerként. Azonban a testünkben felhalmozódva, hatással vannak egész hormonrendszerünkre. Több kutatás is felhívja a figyelmet rákkeltő hatásukra.
A képeken elsősorban azokat a termékeket láthatjátok, amelyeket valóban kipróbáltam és elégedett is voltam velük. Minden termék bizonyos szempontból eleget tesz azoknak a kívánalmaknak, hogy káros anyag mentesek.

Azonban a következő tanácsot érdemes megfogadnotok, amikor teljes mértékben bio dolgokkal  próbálkoztok: bármilyen termékről legyen szó, először mindig a kézfejeteken próbáljátok ki!
Mivel ezek a termékek  természetes anyagokat tartalmaznak, gyakran előfordul, hogy valaki egy ilyen  összetevőre allergiás. Ez az allergiás reakció könnyen bőrelváltozásban jelentkezhet. Ha minden okés, akkor használjátok bátran az ilyen jellegű kencéket, és élvezzétek jótékony hatásukat.
Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést. Nem akartam ám a kedveteket elvenni, csupán picit felhívni a figyelmeteket a tudatosabb vásárlásra!
Várom a véleményeteket!
Csóközön,

Berni