Blog, Egyéb

Amikor rájössz, ki is vagy valójában

Processed with VSCO with t1 preset

Rég volt már blogbejegyzés, ezért arra gondoltam itt lenne az ideje írni egyet. Valójában az apropóját az adta, hogy elgondolkodtam a “hogyan továbbon” , mármint ami a blogot, vlogot és az influencerkedést illeti.

Pár hónappal korábban nekikezdtem egy bejegyzésnek, amiben a szponzorált tartalmakról szerettem volna a saját véleményemet kifejteni. Arról, hogyan vélekedek ezek kommunikációjáról, és mennyire hitelesek számomra ezek a reklámozó felületek. Természetesen én magam is annak számítok micro kivitelben, így azt is próbáltam megfogalmazni én hogyan is csinálom ezt. Persze közben számtalan dolog átfutott az agyamon az utóbbi fél év tükrében, tudjátok olyasmi, hogy merre tovább, mit értem el eddig, van-e értelme csinálnom és hogy valóban jó vagyok-e benne. Egyfajta leltár, hogy mi volt a cél, mit értem el és ezalatt az idő alatt mennyit változtam, és velem együtt vajon változott-e más is.

Processed with VSCO with m3 preset

Azt szerintem mindannyian tudjátok és akár tapasztaljátok is, hogy sok tekintetben tud az instagram nyomasztó lenni. Vagyis inkább az általa közvetített tökéletes életek, amikhez képest mi egy rakás szarkupacnak érezzük magunkat. Nem tagadom, ez engem is a bűvkörébe vont.
Gyakran nézegettem más bloggerek oldalát, napi szinten akár többször, és konstatáltam, hogy én bizony eléggé le vagyok maradva. Habzó szájjal kommunikáltam, hogy ejj , de veszik a like-okat és utánoznak másokat, nem is egyediek. Aztán én is kipróbáltam a követővásárlást, rájöttem , hogy semmi értelme, és tudat alatt elkezdtem én is néhány sikeres ember posztjainak a kopizását. Na, nem tudatosan! De ha az ember ezzel foglalkozik, nyilván ragad rá abból , amit lát. Mondok egy példát, hogy könnyebb legyen elképzelnetek: adottak más sikeres influencerek, akit nyálcsorgatva nézek, hogy basszus, kb akkor kezdte, mint én, és mennyivel sikeresebb nálam: több a like-ja , több a dícsérő komment. Mivel ők is stylebloggerek láttam náluk néhány összeállítást, ami nekik baromi jól állt, de egyáltalán nem az én stílusom volt. De a szettjeik bizonyos részeit, gondolok itt egy szoknyára, vagy egy hasonló felsőre azt beszereztem én is. Le is fotóztuk, hurrá, aztán azóta is a szekrényemben áll. Mert NEM ÉN vagyok, NEM az én stílusom.

Ezeknek és ehhez hasonlatos dolgoknak próbálok körülbelül fél éve tudatosan véget vetni. Kikövettem sok embert, és próbálok magamra koncentrálni, például arra, hogy ÉN mit is akarok valójában.
Na igen, ez rohadt nehéz dolog. Nem is feltétlen az, hogy tudjuk mit akarunk, hanem ezeknek a dolgoknak a felvállalása és a döntéseink szerint való élés. Legyen szó az élet bármelyik területéről.
S míg a Bakságom (igen , horoszkóp pff) nehezen engedi, hogy igazán megnyíljak, kitárjam lelkem legbelső vágyódását, néhány dolgot azért szeretném, ha tudnátok mi is az, amit szeretnék közvetíteni felétek. (Elsősorban instagram és facebook posztjaimra vonatkozóan)

– A legfőbb irány a divat  ezeken a felületeken, ha szeretnél egy kis stílus inspirációt,vagy ötletet a hétköznapi öltözködésedhez, akkor hajrá és jó böngészést.

– Nem a high fashion polcairól öltözködöm. Kifejezetten a magyar átlagkereset áraihoz szabható ruhákban flangálok én is.

– Felszoktam venni többször a ruháimat. Tudom, döbbenet, de nem érzem cikinek, ha egy ruhát, felsőt vagy szoknyát több alkalommal láttok a feedemen. Elvégre Te is és más is , ha megvásárolunk egy terméket, azért tesszük, hogy hordjuk.

– Lehet tőlem kérdezni! De akár kommunikálni is felém! Bár tudom első találkozásra gyakran tűnök ridegnek (igen, nem vagyok az a könnyen barátkozós fajta, de ha érzem a szeretetet kenyérre lehet kenni), és ha jön felém egy kérdés vagy észrevétel szívesen reagálok rá. Elvégre ez a lényege ezeknek a platformoknak, vagy mi.

Lassú kikristályosodásom útján járva örülök, hogy ezt leírtam nektek. Remélem ez is hozzásegít ahhoz, hogy picit jobban megismerjetek, mi az , amit én a képeim által közvetíteni szeretnék, és mennyire de mennyire nem szeretnék hamis képet mutatni magamról!

Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Írjátok meg nekem!

 

Szép napot!

Csóközön,

Berni