Blog

Ilyen a lézeres szőrtelenítés valójában

DSC_9609

Mindig is szerettem volna kipróbálni, és megszabadulni a szinte napi feladatot jelentő borotválkozástól, de valahogy sosem találtam olyan infot az egészről, ami kedvet csinált volna az eljáráshoz, vagy pedig részletesen bemutatta volna nekem milyen is, ha végre rászánom magam.

Mivel túl vagyok már az első alkalmon, gondoltam elmesélem nektek, hogyan zajlott, hátha Ti is épp ebben a cipőben jártok.

Az Aesthetica Központ ajánlotta fel nekem a lehetőséget, hogy választhatok 3 kezelésük közül, naná, hogy le is csaptam a lézeres szőrtelenítésre. Kezelt területnek pedig a hónaljamat és az intim területet választottam (én ezeket utálom a legjobban szőrteleníteni). Hozzá kell tennem nagyon örültem ennek a lehetőségnek és mindemellett nyugodt voltam, mert a központtal kapcsolatban csak pozitív dolgokat hallottam.

Még a kezelést megelőzően részt vettem egy konzultáción, ahol egy kellemes beszélgetés keretében átbeszéltük milyen is lesz a kezelés. Itt hallottam először arról, hogy nem lesz teljesen fájdalommentes a történet, itt egy picit összerándult a gyomrom :) Emellett kitöltöttünk egy adatlapot, ami teljeskörűen kérdezett ki esetleges problémákról (érzékenység, fennálló betegség, antibiotikum szedés, korábbi műtétek, eljárások, allergiával kapcsolatban). Hamarosan meg is kaptam a következő időpontomat, ami konkrétan már a szőrtelenítés első alkalma volt. Itt jegyezném meg, hogy iszonyatosan precíz a betegek ellátása a központban: az időpont egyeztetéstől elkezdve a kezeléseken át, mindenki takk-ra pontosan tudja mi a feladata és nekem még azon sem kell rágódnom, hogy elfelejtem-e az időpontomat, mert előző nap emailt és sms-t is kapok az időpontom emlékeztetésére.

Eljött a nagy nap, és velem együtt Ádám, aki a fotókon megörökítette, hogyan és mivel is történik a kezelés. Ami fontos, hogy a kezelésre frissen borotváltan kellett érkezni, és a kezelések között is ezeket a területeket már csak borotvával lehet szőrteleníteni.Itt láthatjátok a képen a Lumenis LightSheer diódalézer gépet, és a két fejet, amivel a kezelést végzik.

DSC_9572

DSC_9574

DSC_9577

A hónaljamon a nagyobb fejűt használtuk, az intim területen viszont vegyesen a kettőt. Elsőkörben fertőtlenítették a hónaljamat, majd letörölték azt. Ahogy már korábban írtam, itt még bent volt velem Ádám, aki lelkesen fotózott és Petra, aki az Aesthetica részéről a kapcsolattartóm volt. Úgy belefeledkeztem velük a beszélgetésbe, hogy nem is vettem észre, hogy a kezelés már elkezdődött, csak Petra kérdése lettem figyelmes: „Na? Nagyon fáj?!“

A nagyobb fejről tudni kell, hogy vákuumot képez, tehát beszívja a bőrt és amikor ez megtörtént lövi ki a lézert szőrtüszők felé. Egyáltalán nem volt vészes, és mivel nem nagy területről beszélünk pár perc alatt végeztünk is vele.

DSC_9588

Az intim területen viszont már picit kellemetlenebb volt az érzés, itt már a kisebb fejjel is testközelbe kerültem. Ez azonban nem vákuumoz, hanem pici csipkedésekhez tudnám hasonlítani az érzést, amit keltett a bőrömön. Aki gyantáztatatta vagy epilálta már életében a bikini vonalát, azoknak mondanám, hogy a fájdalom nem annyira erős , sokkal kibírhatóbb ezeknél, nyilván attól függ kinek mekkora a fájdalom küszöbe (az enyém alacsony :P ), nekem kissé kellemetlen volt.

A következő időpontom 2 hónap múlva esedékes, utána 3 hónap múlva a következő, azután 4 hónap és így tovább, hogy biztosan minden aktív szőrtüszőt kiiktassunk, ezáltal teljesen megállítsuk a szőr növekedését. A teljes kezelés összesen 8 alkalomból áll. Szolizás és erős napfénynek kitenni a bőrt sajnos tilos (kezelés előtt és után 4 héttel), mert a szőr és bőrszín között minél nagyobb a kontraszt, annál sikeresebb a kezelés.

Tehát így telt az első alkalmam és még vár rám hét. A később még szándékozom egy cikkben kifejteni, hogyan is állunk jelenleg, de a hónaljamon már most nagyon látványos a változás.

Bármi kérdésetek van, bátran tegyétek fel nekem a kezeléssel kapcsolatban, de ha felmentek az Aesthetica honlapjára, be is jelentkezhettek és ott is feltehetitek kérdéseiteket.

 

Csóközön,

Berni

 

Fotók: Adam Gotthard

 

Mentés

Mentés

Mentés